Куба създаде ваксина срещу COVID с ефективност 92%  Така островната

...
Куба създаде ваксина срещу COVID с ефективност 92%  Така островната
Коментари Харесай

Куба се похвали с ваксина срещу COVID с ефективност 92%

Куба сътвори ваксина против Коронавирус с успеваемост 92%  Така островната страна става първата страна в Латинска Америка, която създава собствен артикул против болестта.

По данни на Our World in Data в Куба все още има сложени по 43 ваксини на 100 души население.

От Центъра за генно инженерство и биотехнологии, който е основал имунизацията, разясняват, че тази резултатност е реализирана след три дози. Абдала е в последна фаза на клинични тествания и би трябвало да получи публично утвърждение от кубинските управляващи в края на този месец или началото на юли.

В събота кубинският имунизационен институт Финли разгласи, че неговият претендент за ваксина Соберана 2 пък е посочил 62 % резултатност след инжектиране на две от общо трите дози.

Кубинският президент Мигел Диас-Канел приветства двете вести и похвали учените, които макар пандемията и американската обсада са съумели да основат две доста ефикасни ваксини.

Заради ембаргото Куба стартира сама да създава своите лекарства още през 80-те години на предишния век. Правителството се надява в този момент, че през август 70 % от 11,2-милионното население на Куба ще бъде имунизирано, а цялото население - до края на годината.

За съпоставяне китайската ваксина Синофарм да вземем за пример има успеваемост от сред 51%  и 79%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР